The Trunk

The Trunk

The Trunk is an inhabitable tree. It is constructed of layers of laminated wood, each cut in the shape of a single growth ring. By layering the rings a record of change and time are revealed
vertically, seemingly infinite towards the sky. The Trunk is inspired by the quiet slowness of growth in the natural world. As winter comes and the river crystallizes to ice, a temporary outdoor space is created where one was not before. The community that gathers at the Forks every winter is born of the same cycles that get recorded as growth rings in our trees. Its height and heaviness is striking against the flat landscape of the frozen river while its interior is warm and inviting. Visitors are invited to slip inside to take refuge from the cold and share a quiet talk with a friend. The project takes advantage of contemporary technologies in wood design to curate an intimate experience with an industry deeply rooted in Canadian identity.
 

Team - The Trunk

Camille Bianchi and Ryder Thalheimer
Vancouver BC
 

Back to Winners